sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Luukku 1, Kolmikon mahti- saagan esittely

Jiihuu! Tervetuloa ensimmäisen joulukalenterin luukun pariin⛄.


Tässä luukussa pääsette syventymään Kolmikon mahti- saagan syövereihin ja tutustumaan Leijonaroihuun, Närhisulkaan sekä Paatsamalehteen. Eikun vain aloittamaan! (varoen kuitenkin spoilereita)


Kolmikon mahti kertoo kolmen Tulitähden jälkeläisen elämästä, heidän näkökulmistaan. Aloitetaan päähenkilöistä, joita ovat aiemmin jo mainitut Leijonaroihu, Närhisulka ja Paatsamalehti.


Leijonaroihu on sisaruksista kaikista rohkein, tai ainakin yrittää olla ja aivan siskonsa Paatsamalehden vastakohta. Vaikka kyseinen naaras voi normaalisti vaikuttaa pelokkaalta pikku hiireltä, on myös nähty ettei hän joka hetkenä sellainen ole ja osaa näyttää voimansa. Närhisulka on heistä kolmesta se järjen ääni, ainakin melkein aina. Silloin tällöin parantajan suusta tupsahtaa ulos ehdotuksia jotka saa vetää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tiivistettynä sisarukset ovat rohkeita, päättäväisiä, myös kuitenkin uskollisia Myrskyklaanin kissoja.


Sitten kirjoihin!
Kaikki kuusi kirjaa ovat suomennettu aikoja sitten, joten koko saagan voi lukea putkeen, ilman että tarvitsee odottaa kirjojen suomenkielisiä versioita. Ensimmäisen kirjan nimi on Näkö ja se kertoo hieman sisarten pentuajasta, mutta enimmäkseen oppilasajasta. Paatsamalehti (tassu) ei suoriudukaan parantajan tehtävistä niin hyvin kuin oli olettanut, Närhisulka (tassu) joutuu hankaluuksiin soturintehtävien kanssa ja Leijonaroihu (tassu) ei osaa hallita taistelun himoaan. Kolmen nuoren ja tarmokkaan oppilaan kamppailut tehtäviensä kanssa päättyy kirjassa Pimennys, jossa Paatsamalehti ja Leijonaroihu nimitetään sotureiksi. Paatsamalehti tajusi etteivät parantajan tehtävät kuulu hänelle, joten Närhisulka (tassu) siirtyi tuon tilalle. Närhisulka (tassu) jäi kuitenkin vielä oppilaaksi hänen sisarensa nimityksien jälkeen. Lehtilampi, Närhisulan mestari, antaa hänelle parantajanimensä, mutta Närhisulka jatkaa kuitenkin vielä Lehtilammen ns. Oppilaana.Kuudes kirja on nimeltään Auringonnousu, jossa sisarukset pohtivat ketkä ovat heidän oikeat vanhempansa. Myrskyklaanissa on tapahtunut salaperäinen murha, joka repii klaanitovereita erilleen. Epämääräiset vihjeet ja arvailut saavat Myrskyklaanilaiset palaamaan auringonpesälle. Totuuden valjetessa heille, heidän kohtalonsa saa uuden käänteen..


Tässä hieman faktoja:
- Ennustuksen kolmas kissa on Kyyhkypentu/siipi
- Paatsamalehden, Leijonaroihun ja Närhisulan oikeat vanhemmat ovat Lehtilampi ja Varissulka
- Närhisulka sokaistui saagan ensimmäisessä kirjassa ja siksi kirjan nimi on NäköKiva jos jaksoitte lukea koko postauksen, ja toivon että moni sai tietää jotain mitä ei ollut ennen tajunnut ajatella! 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti