Uskomukset

Spoilervaroitus!


Soturikissat


Tähtiklaani


Tähtiklaaniin pääsee, jos on elänyt kunniallisen elämän soturilakia noudattaen. Ei ole pakko olla kuolessaan klaanin jäsen päästäkseen sinne. Myös entisiä klaanikissoja, jotka ovat ryhtyneet erakoiksi tai kotikisuiksi, on päästetty Tähtiklaaniin.

Tähtiklaanissa asemilla ei ole mitään väliä, koska sillä ei ole esimerkiksi päällikköä. Tähtiklaani ei myöskään varsinaisesti jakaannu eri klaaneihin elävien kissojen tavoin. Tähtiklaanilaiset kuitenkin lähettävät enteitä, merkkejä ja viestejä lähinnä omien klaaniensa jäsenille. 

Kissan kuollessa tätä tulee saattamaan tämän elämään merkittävästi vaikuttanut, kuollut kissa. Vainaja palautetaan siihen ikään, jolloin hän oli onnellisin ja sen ikäinen tämä on koko kuoleman jälkeisen elämän ajan. Kun vainaja on kaikkien elävien ja kuolleiden kissojen unohtama, tämä lakkaa kokonaan olemasta. Samoin käy, jos tähtiklaanilainen kuolee uudestaan.

Toisaalta uudelleensyntyminen on osoittautunut mahdolliseksi, mutta harvinaiseksi. Tuolloin vainaja syntyy toisena kissana muistamatta mitään entisestä elämästään. 

Tähtiklaanissa on aina paljon saalista, joten metsästäminen on helppoa. Tähtiklaanilaisille ei yleensä anneta tehtäviä, joten he saavat viettää päivänsä miten haluavat.

Päällikön menettäessä yhden hengistään, hänen läpikuultava kopio liittyy Tähtiklaaniin, muttei voi kommunikoida muiden kanssa ennen kuin päällikkö on menettänyt kaikki henkensä. 

Tähtiklaanilaisten turkit kimmeltävät tähtien valoa. Heidän silmätkin loistavat tähtien lailla ja he jättävät tähtisumuisia tassunjälkiä. Tähtiklaanilaiset tuoksuvat kaikilta vuodenajoilta. Heidän vammat ja haavat katoavat, ellei vainaja toivo niiden säilyttämistä esimerkiksi merkkinä tämän vahvuudesta.

Tähtiklaanilaiset ohjeistavat eläviä kissoja, yleensä näiden unissa, mutta joskus he esiintyvät myös todellisuudessa. He eivät kuitenkaan kerro asioitaan suoraan. Joka puolen kuun aikaan parantajat kokoontuvat Kuukivelle tai -lammelle tapaamaan tähtiklaanilaisia. Parantaja pääsee uneen koskettamalla Kuukiveä kuonollaan tai juomalla Kuulammen kylmää vettä.

Kaikki seremoniat vietetään uskoen Tähtiklaanin olevan paikalla seuraamassa. Kun kissa on saanut uuden nimensä, päällikkö pyytää esi-isien hyväksyntää siihen.

Tuleva päällikkö saa yhdeksän henkeä tähtiklaanilaisilta. Yleensä kissat, jotka antavat hengen, ovat tulevalle päällikölle entuudestaan tuttuja. Hengen antaessaan kissa selittää, missä asiassa sen on tarkoitus auttaa päällikköä. Päällikkö saa nimensä päätteeksi sanan "tähti" (esim; Sinitähti).

Tähtiklaanin aluetta on kuvattu kuutamoisena yön maisemana viherlehden aikaan, sumun ja varjojen maana. Elävät kissat näkevät Tähtiklaanin alueen suurena pilvimäisenä väylänä täynnä tähtiä. He kutsuvat sitä Hopeahännäksi, jonka on vahvistettu tarkoittavan Linnunrataa. Klaanikissat uskovat, että kun uusi jäsen liittyy Tähtiklaaniin, uusi tähti syttyy Hopeahäntään.

Synkkä Metsä


Synkkä Metsä, toiselta nimeltään Tähdetön Maa, on Tähtiklaanin vastakohta. Sinne joutuvat julmat klaanikissat, jotka rikkoivat soturilakia räikeästi ja tavoittelivat vain omaa etuaan eläessään. Kuitenkin jotkut, jotka ajattelivat tehneensä oikein, ovat päässeet Tähtiklaaniin.

Se on hämärä, kuolleiden puiden metsä, josta ei löydy riistaa. Aluskasvillisuutta ei ole. Joet ovat elottomia ja tummia. Taivas on tumma ja tähdetön. Ilma on kylmä, sumuinen ja kostea.

Synkän Metsän jäsenet eivät kuitenkaan kykene tuntemaan nälkää. He joutuvat kulkemaan yksin, tosin Tiikeritähti löysi keinon tavata muita ja onnistui aiheuttamaan oivalluksellaan paljon tuhoa.

Myös Synkän Metsän kissat pääsevät klaanikissojen uniin ja voivat näin kouluttaa heitä. Herätessä Synkän Metsän vierailijoiden taidot, vammat, haavat ja väsymys säilyvät. Tähtiklaanin kissat voivat vierailla Synkässä Metsässä, mutta he voivat eksyä helposti ja pahimmassa tapauksessa kuolla lopullisesti vihollisten yllättämänä. Myös elävät klaanikissat voivat kokea saman kohtalon, jos syystä tai toisesta päätyvät tutkimaan kuolleiden maita.

Kuten tähtiklaanilaiset, Synkän Metsän jäsenet lopulta katoavat, kun heidät on unohdettu.


Ikuisen Metsästyksen Heimo


Ikuisen Metsästyksen Heimo on Tähtiklaanin tapainen paikka, johon Kuohuvan Veden Heimon jäsenet uskovat. Tähtiklaanilaiset ja Ikuisen Metsästyksen heimon jäsenet eivät kuitenkaan kulje yhdessä ja todistetusti niihin molempiin kuuluu vain Sulkahäntä. Heimon vastine Kuukivelle/-lammelle on Terävien Kivien Luola. 

Ikuisen Metsästyksen Heimon jäsenet vaikuttavat haihtuvan ikääntyessään toisin kuin kiiltävät, tähtiä hohtavat turkit omaavat tähtiklaanilaiset. Heiltä ei myöskään katoa vammat ja haavat kuin tähtiklaanilaisilta.

Ikuisen Metsästyksen Heimo lähettää merkkejä ja viestejä lähinnä tietäjälle. Se myös kertoo, kenen alokkaan kohtalo on tulla seuraavaksi tietäjäksi.

Selviytyjät


Henkikoirat


Jotkut sarjan koiralaumat, kuten Villi lauma, Hirmun lauma ja Hurjakoirat, uskovat itselleen tärkeitä asioita edustavien koirien varjelevan heitä. Henkikoirat ovat myös joillekin laumojen ulkopuolisista tuttuja, koska esimerkiksi Lykyn emo kertoi niistä tarinoita pennuilleen.

Tärkeimpiä henkikoiria:

Aurinkokoira on aurinkoa edustava uros. Kun aurinko liikkuu taivaalla, Aurinkokoirakin on liikkeellä. Auringon laskettua hän nukkuu ja auringon noustessa hän herää uuteen päivään.

Kuukoira on kuuta edustava naaras. Esimerkiksi Villi lauma ulvoo häntä säännöllisesti pysyäkseen yhtenäisenä ja todistaakseen uskollisuutensa henkikoirille. Tätä seremoniaa kutsutaan Suureksi ulvonnaksi.

Maakoira on maaperää edustava valtava, vankka, musta mastiffityyppinen naaras. Hän aiheuttaa usein kuolemaan johtavat maanjäristykset suuttuessaan. Maakoiralle uhrataan saaliseläimiä ja vainajien uskotaan menevän hänen luo ja antavan hänelle lisää energiaa. Koirien mielestä ukkosen aiheuttaa Maakoiran murina Salamalle.

Salama on salamoita edustava ja niillä leikkivä uros. Hän onnistuu välttämään Maakoiran murahdukset Taivaskoirien avulla.

Taivaskoirat on joukko vinttikoiria/hirvikoiria. He edustavat taivasta ja asuvat siellä.

Metsäkoira on metsää edustava uros. Variksen on sanottu olevan hänen viestinviejä.

Jokikoira edustaa jokea ja on Järvikoiran sisko.

Järvikoira edustaa järveä ja on Jokikoiran sisko. Hän tuli Villille laumalle tärkeäksi sen löytäessä Rannattoman järven.

Tuulikoirat on joukko tuulta edustavia vinttikoiria.

Tarkkailijakoira on Hurjakoirille tärkein henkikoira, eivätkä muut laumat usko siihen. Hän tarkkailee Hurjakoiria. Tarkkailijakoira on julma ja vahva. Hurjakoirien mielestä hän johtaa Taivaskoiria.

Pelkokoira on pelkoa edustava, yötaivastakin tummempi uros punaisilla silmillä ja kynsillä. Hän on Hirmun laumalle tärkein henkikoira, jota myös sen ulkopuoliset pelkäävät. Hirmu piti itseään Pelkokoiran oikeana tassuna ja väitti pystyvänsä kommunikoimaan hänen kanssa. Hirmun mukaan Pelkokoira johtaa Taivaskoiria ja on henkikoirien kuningas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti