Klaanien, heimojen ja laumojen arvojärjestykset

Soturikissat


Harmaa Siipi


Klaanit


Päällikkö johtaa klaaniaan ja päättää monista sitä koskevista asioista. Tällä on käytössään Tähtiklaanin antamat yhdeksän elämää.

Varapäällikkö auttaa päällikköä klaanin johtamisessa ja nousee edeltäjänsä jälkeen seuraavaksi päälliköksi. Tämä järjestää raja- ja metsästyspartiot sekä pitää huolta siitä, että sotureillakin on välillä harjoituksia, jotta heidän taidot ja kunto eivät heikkenisi. Uusi varapäällikkö on tapana valita ennen kuunhuippua.

Parantaja on vastuussa haavoittuneiden ja sairaiden kissojen hoitamisesta. Tähtiklaani lähettää tälle enteitä, merkkejä ja viestejä. Parantajalla ei saa olla kumppania tai pentuja ja tämän on pysyttävä klaanien erimielisyyksien ulkopuolella.

Parantajaoppilas opettelee yrttien tunnistamista ja parantamiskeinoja. Tälle opetetaan myös joitakin taisteluliikkeitä ja hieman saalistusta. Parantajaoppilaasta tulee täysivaltainen parantaja Kuukivellä/-lammella.

Soturit metsästävät, suojelevat klaaniaan ja kouluttavat oppilaita. Vanhat soturit ovat palvelleet klaaniaan pisimpään. He saavat nukkua keskellä soturien pesää, jossa on lämpimintä.

Soturioppilaat kouluttautuvat sotureiksi opetellen taistelemista, metsästämistä ja soturilakia. Jokaisella oppilaalla on mestari, joka on vastuussa tämän koulutuksesta.

Kuningattaret ovat naaraita, jotka odottavat tai hoitavat pentuja. Heidän ei tarvitse metsästää. Kuningattarista tulee yleensä taas sotureita, kun heidän pentunsa nimitetään oppilaiksi, mutta jotkut jäävät pentutarhaan huolehtimaan muiden pennuista.

Pennut ovat alle kuusi kuuta vanhoja kissoja. Heillä ei ole mitään varsinaisia tehtäviä. Pennut eivät saavat lähteä pois pentutarhasta ennen kuin emo on antanut luvan. 

Klaaninvanhimmat ovat jättäneet aikaisemmat tehtävänsä. He kertovat tarinoita ja antavat klaanitovereilleen neuvoja. Klaaninvanhimmat viettävät paljon aikaa leirissä, mutta he saavat esimerkiksi mennä metsästämään tai kävelylle.


Entiset asematTuuliklaanin soturit jaettiin pitkään nummijuoksijoihin ja kaivajiin. Nummijuoksijat taistelivat ja metsästivät maan päällä, kaivajat sen sijaan pitivät klaaninsa salaista tunneliverkostoa yllä.

Taivasklaaniin kuului aiemmin päivytsotureita, jotka nukkuivat yöt kaksijalkojensa luona, mutta viettivät päivät klaaninsa luona.


Kuohuvan Veden Heimo


Terävien Kivien Luola


Terävistä Kivistä Näkijä, lyhyemmin Kivistänäkijä, tai tietäjä on samanaikaisesti heimon johtaja ja parantaja. Tämä ei lähde juuri koskaan luolan ulkopuolelle. Tietäjä valitsee seuraajakseen yhden senhetkisistä pennuista ja kouluttaa tämän itse.

Luolanvartijat vartioivat luolan sisäänkäyntiä. He ovat isokokoisia, lihaksikkaita ja vahvoja taistelijoita.

Riistanpyytäjät metsästävät heimolleen, niin yksin kuin yhdessäkin. Nopeus, notkeus ja ketteryys ovat heille tärkeitä ominaisuuksia.

Alokkaat ovat vähintään kahdeksan kuun ikäisiä harjoittelijoita. Kun he ovat harjoitelleet tarpeaksi, heistä tulee joko luolanvartijoita tai riistanpyytäjiä.

Pentue-emot ovat pentuja odottavia tai hoitavia naaraita. He palaavat tehtäviinsä, kun heidän pennuistaan on tullut alokkaita.


Selviytyjät


Villin lauman jäseniä


Villi lauma


Alfa on lauman johtaja, jonka käskyjä on noudatettava tarkasti. Alfan tahtoa niskuroivia saa rangaista fyysisestikin. Muita rangaistuksia ovat esimerkiksi karkoitus, ilman ruokaa jääminen ja alempaan asemaan nimittäminen. Alfa syö ensimmäisenä.

Beta on Alfan perijä ja neuvonantaja. Jos Alfa ja Beta ovat eri sukupuolta, he ovat yleensä kumppanit.

Kolmannen koiran tehtävänä on olla Alfan ja Betan tukena.

Metsästäjät tuovat laumalleen saalista. He ovat myös taitavia taistelijoita. Lisäksi nopeutta ja ketteryyttä pitäisi löytyä.

Tiedustelijat ovat pieniä, nopeita koiria, jotka osallistuvat metsästyspartioihin. He kertovat metsästäjille vaaroista ja saaliseläimistä, jotka kannattaisi surmata.

Partiokoirat tarkastavat rajat säännöllisesti ja ajavat tunkeilijat pois. Heillä ei ole lupaa metsästämiseen. Pentuja hoitavat metsästäjänaaraat ovat väliaikaisesti partiokoiria.

Omega tekee muiden mielestä nöyryyttävimmät ja ala-arvoisimmat tehtävät, kuten vaihtaa sammaleet, jotta laumatoverereilla on mukavat oltavat nukkuessa. Partioimisen ja metsästämisen tämä jättää korkea-arvoisempien vastuulle. Omegan oletetaan tottelevan mitä vain saamaansa käskyä. Tämä ei saa yleensä lähteä leiristä ilman Alfan lupaa. Omega syö viimeisenä, jos ruokaa on jäljellä.

3 kommenttia: