keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Kertomattomia tarinoita


Spoilervaroitus, myös Tähtien enteestä ja sitä edeltävistä kirjoista!

Kertomattomia tarinoita on novellikokoelma, joka sopii luettavaksi Tähtien enteen jälkeen.

Paatsamalehden tarina


Paatsamalehti pakenee sortuvaan tunneliin kerrottuaan totuuden hänen ja hänen veljiensä vanhemmista. Pudonnut Lehti pelastaa hänet ja he alkavat tutustua paremmin toisiinsa.

Pudonneen Lehden kohtalo on surullinen. Tämän unelma oli tulla teräväkynneksi ja sen saavuttaakseen hänen oli päästävä tunnelin läpi takaisin ulkomaailmaan. Hän ei kuitenkaan löytänyt tietä ulos ja jäi maan alle uskoen, että hänen emonsa, Särkynyt Varjo, tulisi hakemaan hänet. Olikin helpottavaa, kun Paatsamalehti tuli Pudonneen Lehden seuraksi, mutta pian hän ymmärsi kuuluvansa Myrskyklaaniin ja lähti.

Novellin aikana Paatsamalehti tapasi tunneliin eksyneen ketunpennun ja auttoi sen ulkomaailmaan emonsa luo. Kaksikko kohtasi myöhemmin uudelleen, mutta tällä kertaa kettu suhtautui Paatsamalehteen saaliina. Paatsamalehti huolehtimassa ketusta oli kyllä suloista luettavaa, mutta tavallaan ymmärrän, ettei kettu halunnut rikkoa luonnon lakia liittoutumalla kissan kanssa.


Usvatähden enne


Leoparditähti kuolee diabetekseen ja Usvatähti nousee Jokiklaanin päälliköksi. Ollessaan vastaanottamassa yhdeksää henkeään, Usvatähti huomaa, ettei Perhonsiipi ole paikalla katsomassa, koska hän ei usko Tähtiklaaniin. Järkyttyneenä ystävänsä salaisuudesta Usvatähti uhkaa erottaa Perhonsiiven parantajan tehtävistä.

Erityisesti novellin alkupuolella käsiteltiin Leoparditähden ja Usvatähden suhdetta. Tuli ilmi, ettei Usvatähti ollut katkera Leoparditähdelle siitä, että tämä aikoinaan liitti Jokiklaanin Tiikeriklaaniin, jonka perustaja, Tiikeritähti, halusi päästä eroon puoliverisistä ja laittoi Mustatähden tappamaan Kiviturkin. Leoparditähten kuoltua Usvatähti joutui muutosten tuulten keskelle, kun hän ei ollut varma, jaksaisiko hän johtaa klaaniaan, kun lisäksi ruoan suhteen oli ongelmia - vaikka majavien pato oli tuhottu ja vesi palannut järveen, kalaa ei ollut. Hienoa, että Tiikeriklaani otettiin puheeksi, koska sen perustaminen on mielestäni sarjan yksi kiinnostavimmista juonikuvioista.

Myös Usvatähden ja Perhonsiiven läheisyys korostui. Lopulta Usvatähti ymmärsi, että Perhonsiipi pystyy olemaan parantaja siitä huolimatta, ettei tämä ole tekemisissä Tähtiklaanin kanssa, ja ystävykset antoivat toisilleen anteeksi.

Pilvitähden matka


Kaksijalat alkavat tuhota Taivasklaanin reviiriä rakentaakseen pesiään metsän tilalle. Pilvitähti yrittää rohkaista lannistuneita klaanitovereitaan ja keksiä ratkaisun ongelmalle.

Pilvitähden matka nousi tästä kolmikosta suosikikseni. On mahtavaa päästä tutustumaan vanhaan Taivasklaaniin enemmän. Kyseessä on traaginen selviytymistarina, taivasklaanilaisten yrittäessä löytää tarpeaksi riistaa pienentyvältä reviiriltään. He taistelevat Myrskyklaania vastaan yrittäen saada takaisin palan reviiriä, jonka eräs Taivasklaanin entinen päällikkö, Hämytähti, antoi pois, koska tuolloin Myrskyklaaniin oli syntynyt monia pentueita. Taivasklaanilaiset ovat kuitenkin liian väsyneitä ja nälkäisiä voittamaan taistelua. Seuraavassa kokoontumisessa Pilvitähti pyytää reviiriä muilta päälliköiltä, jotka antavat vain kielteisiä vastauksia. Pilvitähden kumppani, Linnunlento ja tämän pennut, Täpläpentu ja Piikkipentu saavat liittyä Myrskyklaaniin, koska pennut ovat liian nuoria matkaan, mutta muut ajetaan pois. Pilvitähti lähtee johtamaan klaaniaan kohti uusia alueita toivoen, että hän ja hänen perheensä kohtaa vielä...

Pilvitähteä käy kyllä sääliksi. Ensiksi hän menettää reviirinsä ja sitten joutuu päällikön asemansa takia jättämään myös perheensä.


Jos olette lukeneet Kertomattomia tarinoita, kertokaa toki kommenteissa, mitä piditte ja mikä novelleista on suosikkinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti